Jens Dekker durft weer te dromen van WK-goud

Jens Dekker is zeer voortvarend uit de startblokken geschoten deze winter met drie zeges in de Superprestige. Voor aanvang van het seizoen verwachtte de voormalig Europees en wereldkampioen bij de junioren niet veel van zijn tweede veldritwinter bij de beloften. Door gezondheidsproblemen miste Dekker een stevige basis, maar in Gieten verraste hij  begin oktober vriend in vijand door direct de zege voor zich op te eisen in de Superprestige-cross in eigen regio.


Een zegereeks die vervolgens werd voorgezet in Zonhoven en Ruddervoorde. "In het begin denk je nog dat je misschien een superdag hebt gekend in Gieten, maar eigenlijk ben ik de weken daarna alleen maar beter geworden. Dat ik zelfs in Ruddervoorde - normaal niet echt mijn parcours - weet te winnen, is dan wel goed voor het vertrouwen." Op het Europees Kampioenschap streed de neef van voormalig prof Erik Dekker lang mee voor de prijzen, tot een val hem uitschakelde. "Door mijn beperkte voorbereiding kon ik niet echt toewerken naar dit kampioenschap zoals ik anders wel zou doen. Of hoop te doen richting het wereldkampioenschap in Valkenburg begin februari."


De concurrentie zal stevig zijn, weet hij. "Enkele toppers zoals Quinten Hermans zijn doorgestroomd. Maar renners als Eli Iserbyt en wereldkampioen Joris Nieuwenhuis zijn er nog.  Dit seizoen maakt Tom Pidcock indruk. Maar ik moet vooral naar mezelf kijken en dan zien wat eruit rolt de komende maanden.  Ik kan nog winnen op het onderdeel techniek. Bij de beloften kan iedereen die voorin mee strijdt heel hard rijden, daar haal ik mijn winst niet meer. En dat zal bij de profs alleen nog maar meer het geval zijn. Dus moet ik mijn winst op andere onderdelen gaan pakken, beter over de hindernissen en door de bochten."


Dekker is niet de enige landgenoot die met vertrouwen kijkt naar het WK. Dat doet ook Sieben Wouters. Deze Brabander was vorig jaar derde op het WK -23 in Bieles en veroverde onlangs ook brons op het EK Cyclo-Cross in Tabor. Titelverdediger Joris Nieuwenhuis kende geen geweldige start van het seizoen, maar de wereldkampioen van Sunweb kampt met een beenblessure en is hoopvol dat hij in januari én februari weer bij zijn oude niveau aanhaken kan.

 

Bestel nu je ticket!

De UCI Cyclo-Cross World Championships zijn ieder jaar weer hét hoogtepunt in het Cyclo-Cross-seizoen.
Liefhebbers, supporters, maar ook de coureurs hunkeren keer op keer naar het belangrijkste weekend van het seizoen!
Beleef het ook mee en maak een keuze uit een van de onderstaande tickets!

3 februari 2018

Zaterdag Ticket

4 februari 2018

Zondag Ticket

3 & 4 februari 2018

Weekend Ticket

official partners