10 Redenen om het WK Veldrijden in Valkenburg te bezoeken

Reden 6: Het rondje van Lars

 

Lars van der Haar kende de afgelopen weken wat fysieke tegenslag, maar de grote stip aan zijn horizon, het grote doel van deze winter is het wereldkampioenschap veldrijden in Valkenburg voor de crosser uit Woudenberg. De renner van Telenet Fidea Lions won drie jaar achtereen de World Cup wedstrijd in Valkenburg en moest alleen in 2016 zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel.

 

Direct nadat Van der Poel hem op het Europees Kampioenschap in Tabor naar een zilveren medaille terugwees, sprak Van der Haar al de strijdbare woorden dat het WK in Valkenburg ‘dan maar weer voor hem moest zijn’. Uiteraard beseft de inwoner van de provincie Utrecht heel goed dat Mathieu van der Poel gezien zijn seizoen de grote favoriet is voor het komende wereldkampioenschap. "Maar ik dicht mezelf ook kansen toe. Gezien het parcours dat me goed ligt. Het is veel op en af met korte klimmetjes, dat ligt mij als explosieve renner heel goed. Ook wanneer een andere renner er op andere omlopen bovenuit stak, kon ik toch net iets meer weerwerk bieden en zelfs winnen in Valkenburg. Het is geen wonder dat je dan ook met ambities start op een WK."

 

Mocht Van der Haar die ambities waar kunnen maken, zou hij zijn eerste wereldtitel veroveren. In Zolder (2016) was hij tweede achter Wout van Aert en in Tabor (2015) en Louisville (2013) verliet hij het strijdtoneel met brons om zijn nek. Bij de beloften was Van der Haar al wel (twee keer) wereldkampioen. Het parcours is volgens hem in zijn voordeel hertekend. "De aanpassingen van de vorige editie (oktober 2016) waren niet in mijn voordeel omdat er twee loopstroken bij waren gekomen. De meest vervelende daarvan - op weg naar de finish - is er nu uitgehaald. Dat geeft mij wat meer vertrouwen op een goede afloop. Al besef ik dat ik die dag wel echt in mijn allerbesten doen moet zijn om te winnen."

 

Als het aan Van der Haar ligt, wordt de titelstrijd bij de mannen op zondag 4 februari een veel meer open strijd dan menigeen verwacht. Het Nederlandse publiek zal juichen, ook wanneer de sympathieke coureur van Telenet Fideo Lions naar de zege snelt en het Wilhelmus voor zich laat spelen. Alle dagen spanning, dat hoort bij het WK. Het WK Veldrijden, je wilt het niet missen. Geen enkele dag.

 

Bestel nu je ticket!

De UCI Cyclo-Cross World Championships zijn ieder jaar weer hét hoogtepunt in het Cyclo-Cross-seizoen.
Liefhebbers, supporters, maar ook de coureurs hunkeren keer op keer naar het belangrijkste weekend van het seizoen!
Beleef het ook mee en maak een keuze uit een van de onderstaande tickets!

3 februari 2018

Zaterdag Ticket

4 februari 2018

Zondag Ticket

3 & 4 februari 2018

Weekend Ticket

official partners