Limburg 2018 - Side events voor Scholen

Naast de voorbereidingen van de wedstrijden op 3 en 4 februari is de organisatie van het UCI WK Cyclo-Cross Limburg 2018 ook druk bezig met de uitvoering en voorbereiding van verschillende side events. In het kader van een sportstimuleringsproject vond afgelopen donderdag een instructie dag plaats bij  Leeuwenborgh in Sittard.

25 derdejaars CIOS studenten kregen uitleg over het WK en over het verzorgen van fietsclinics. Niemand minder dan oud touretappe winnaar Ad Wijnands verzorgde een groot deel van deze instructiedag.
 
Het theoriegedeelte vond plaats in een collegezaal op het Leeuwenborgh. Eerst presenteerden de studenten van de Limburg 2018 Academy de opzet van side events en de opzet van een WK quiz. Daarna werd de eerste theorieles over de fietsclinics verzorgd door Ad Wijnands. Vervolgens verplaatsten de studenten zich naar het Tom Dumoulin Bike Park waar ze stap voor stap werden geïnstrueerd hoe ze de clinics op de scholen waar ze stage lopen interessant en veilig kunnen verzorgen.

Allemaal met als doel om het WK onder de aandacht te krijgen en  kinderen beter en veiliger op de fiets te laten zitten. Alle deelnemende klassen zijn uitgedaagd om een affiche te ontwerpen voor Limburg 2018. De klas die het winnende affiche maakt wint de Limburg 2018 Cyclo-Cross Experience, enkele weken voor aanvang van het officiële WK.


Bestel nu je ticket!

De UCI Cyclo-Cross World Championships zijn ieder jaar weer hét hoogtepunt in het Cyclo-Cross-seizoen.
Liefhebbers, supporters, maar ook de coureurs hunkeren keer op keer naar het belangrijkste weekend van het seizoen!
Beleef het ook mee en maak een keuze uit een van de onderstaande tickets!

3 februari 2018

Zaterdag Ticket

4 februari 2018

Zondag Ticket

3 & 4 februari 2018

Weekend Ticket

official partners